Vinyl

Vinyl

Een stijlvolle uitstraling en makkelijk in onderhoud

Vinyl is terug van weggeweest. Ben je op zoek naar een stijlvolle, onderhoudsvriendelijke vloer met veel mogelijkheden? Vinyl is sterk, behaaglijk en duurzaam. Vuil heeft er nauwelijks vat op. Strepen van schoenzolen zijn eenvoudig te verwijderen.

Deze vloer past in elke ruimte en is voor verschillende gebruiksklassen geschikt. De plaatsingsmethode bepaalt de levensduur van vinyl. Los gelegd vinyl is niet zo sterk als gelijmd vinyl op een geëgaliseerde vloer.

Vinyl is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten, afmetingen en allerlei kleuren en dessins. Bijvoorbeeld houtlook, betonsfeer, tegeluitstraling en allerlei trendy kleuren. Zelfs reliëf en een v-groef zijn mogelijk, waardoor deze vloer niet van echt hout te onderscheiden is. De toplaag bepaalt de kwaliteit van de vinyl vloer. Vinyl is een voordelige oplossing als je een vloer zoekt met de warme look and feel van hout.

Bij WoonDesign 43 heb je ruime keuze in vinyl. Ook de collecties van Forbo Novilon en Forbo marmoleum / linoleum zijn bij ons te vinden.

  • IJzersterk, duurzaam en lange levensduur
  • Vaak voordelig
  • Warm, comfortabel en isolerend
  • Strak: vinyl krimpt en krult niet
  • Kamerbreed leverbaar in banen van 2, 3 of 4 meter breed: weinig naden
  • Onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te houden
  • Hygiënisch: trekt weinig vuil aan
  • Waterbestendig
  • Geluiddempend
  • Volop keuze in kleuren, prints en structuren

Professionele meet- en legservice WoonDesign 43

Wij meten je vinyl vloer in en zorgen dat deze vakkundig gelegd en afgewerkt wordt met de juiste ondervloer en plinten.

Kwaliteit vinyl: dikte van de toplaag

Er is veel keuze in vinyl. Let bij vinyl kopen op de dikte van de toplaag. Hoe dikker de toplaag, hoe sterker het vinyl. Vanaf 0,30 mm is de vloer geschikt voor woonkamergebruik. Kijk daarnaast naar de totaaldikte. Hierbij geldt niet altijd hoe dikker, hoe beter.

Dikker vinyl zorgt vaak voor meer blijvende indrukken. Wij informeren je graag over de mogelijkheden en beste oplossing voor jouw situatie.

Duurzaam vinyl

In onze collectie hebben we vinyl vloeren die geproduceerd zijn van gerecycled materiaal en marmoleum als natuurproduct.

WoonDesign 43 heeft in bijna elke productgroep en voor elk product een duurzaam alternatief. Wij dragen graag bij aan eerlijke producten en groenere samenleving

Verschil in soorten vinyl.

Als het over vinyl gaat is er heel wat te kiezen, maar hoe onderscheid je een kwalitatief goede vinylvloer van een mindere. Eigenlijk is dit niet zo heel lastig. Waar je vooral op dient te letten is de dikte van de toplaag. Bij de toplaag is het heel simpel, hoe dikker de toplaag hoe sterker het vinyl(vanaf  0,30mm geschikt voor woonkamergebruik). Verder is het nog handig te letten op de totaaldikte van het vinyl, hierbij geld zeker niet altijd “hoe dikker, hoe beter”. Een dikker vinyl zorgt vaak ook voor meer blijvende indrukken, dus let ook op de puntbelasting. Vinyl is in vele kwaliteiten verkrijgbaar, dus let goed op en laat je goed voorlichten.  

Novilon.

Forbo Novilon is al jaren een begrip in de vloerenbranche. Zo goed dat je veelal vraagt naar Novilon terwijl je vinyl bedoelt. Met Novilon weet je zeker dat je kwaliteit koopt. Novilon is er van woongebruik tot project en in alle gevallen in vele kleuren en designs. Met Novilon kunt u zeker zijn dat u vele jaren kunt genieten van uw nieuwe vloer in huis of op kantoor. Zoals alle vinyl is ook Novilon zeer onderhoudsvriendelijk en in de meeste gevallen antislip. Novilon kan direct over een vlakke en harde basisvloer gelegd worden, maar geëgaliseerd en verlijmd komt Novilon nog beter tot zijn recht.

Forbo marmoleum.

Forbo marmoleum/linoleum is de beste keus als de vloer echt sterk moet zijn. Als het product eenmaal geplaatst is op een perfect geëgaliseerde vloer is, verslijt het bijna niet. Niet alleen effen kleuren, maar ook complexe patronen zijn te realiseren met marmoleum. Marmoleum is makkelijk schoon te houden en is heel hygiënisch, daarom kom je hem veelal  tegen in openbare ruimtes zoals scholen, tandartspraktijken en ziekenhuizen. Ook is marmoleum uitermate geschikt voor op de trap. Bijkomend voordeel is dat marmoleum een natuurproduct is en dus heel duurzaam. Laat je informeren in de winkel.

Duurzaam

Op het gebied van vinyl bieden wij een scal aan duurzame producten aan zoals, Vinyl geproduceerd van gerecycled materiaal en marmoleum als  natuurproduct. Ook worden vele producten in onze collectie doormiddel van milieuvriendelijke productieprocessen gemaakt. Bij Woondesign 43 hebben wij in bijna elke productgroep en voor bijna elk product een duurzaam alternatief beschikbaar. Zelfs als je in onze collectie een keuze maakt voor een minder duurzaam product, dan kunt je nog altijd zeker zijn dat wij bij Woondesign 43 blijven zoeken naar meer duurzame manieren van werken. Op deze manier vindt je jouw prachtige nieuwe vloer- en/of raambekleding en dragen we samen bij aan een eerlijkere en betere toekomst.

Garantie

Een mooie nieuwe vloer, prachtige nieuwe raamdecoratie of nieuwe gordijnen is leuk, maar hoe bent u er nu zeker van dat u er ook jarenlang van kunt genieten? 

Op alle producten van Woondesign 43 ontvangt je altijd garantie bij jouw aankoop. Elk product heeft zijn eigen garantietermijn en voorwaarden deze vindt je in de winkel of je kunt deze bij ons opvragen. Maak je gebruik gemaakt van onze montageservice, dan ontvangt je ook hier garantie over.  Mocht je nog verdere vragen hebben neem dan altijd contact met ons op via de link.

Alternatieve opties

Garantie

Altijd ruime garantie op elk product of dienst

Meethulp

Hulp nodig ?
Neem contact op

Gratis online advies

Maak een vrijblijvende
afspraak

Advies aan huis

Wij komen gratis
bij je langs

Showroom

Kom een kijkje nemen
in de showroom

Montage

Laten plaatsen?
Wij regelen alles