PVC

PVC

Modern beton of toch houtlook

Pvc vloeren hebben vele voordelen. Ze zijn praktisch en onderhoudsvriendelijk. PVC is een ijzersterk en goedkoper alternatief voor een houten vloer.  Vergeleken met laminaat, gaat een pvc vloer een stuk langer mee.

Daarnaast is PVC waterbestendig en goed te combineren met vloerverwarming. Deze vloer is daarom geschikt voor de woonkamer, keuken en vochtige ruimtes zoals de wc en badkamer.

Wil je een pvc vloer kopen? Laat je verrassen door de vele kleuren en trendy dessins in onze showroom. Kies voor een natuurlijke houtlook, stoere betonsfeer of de uitstraling van keramische tegels.

  • Slijtvast en onderhoudsvriendelijk
  • Duurzaam en recyclebaar
  • Gesloten oppervlak, waardoor vuil niet binnen kan dringen
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Waterbestendig
  • Ruime keuze in kleuren, natuurtinten stijlen
  • Montage: klikken (rigid click) of lijmen (dryback)
  • Minder krasgevoelig dan laminaat

Professionele meet- en legservice WoonDesign 43

Wij meten je pvc vloer in en zorgen dat deze vakkundig gelegd en afgewerkt wordt met de juiste ondervloer en plinten.

PVC click of PVC gelijmd (dryback)

Een PVC lijm vloer (dryback) heeft over het algemeen de langste levensduur. De meest solide uitvoering is pvc verlijmen op een geëgaliseerde basisvloer; vergeleken met een zwevende plaatsing op een ondervloer.

Click PVC heeft als voordeel dat deze zonder egaliseren geplaatst kan worden en niet verlijmd hoeft te worden. Een pvc click vloer is eenvoudig te leggen (in elkaar te klikken) en gemakkelijk te verwijderen. Beide varianten zijn ijzersterk, praktisch en stijlvol.

Verduurzaming PVC

WoonDesign 43 heeft een breed assortiment milieuvriendelijk geproduceerde vloeren. Zo dragen we samen bij aan eerlijkere producten, ecologischer wonen en een betere toekomst. Het productieproces van PVC wordt steeds duurzamer, maar het product is nog niet volledig te recycleren.

Daarom hebben we voor pvc nog geen volledig duurzaam alternatief. Wat we wel doen is een samenwerking met een leverancier die schone PVC vloerresten ophaalt.

Er staat bij ons een container voor niet verlijmde PVC resten waarvan je gebruik kunt maken.

Groenere alternatieven PVC:

·      Vinyl

·      Laminaat

PVC click of dryback (gelijmd)?

Dryback of click, wat is nu de beste keuze voor jouw vloer? Over het algemeen is PVC sterker als deze wordt verlijmd op een perfect geëgaliseerde basisvloer ten opzichte van zwevend geplaatst op een ondervloer. Daarmee heeft PVC dryback over het algemeen de langste levensduur en is ook het beste gewapend tegen gebruiksschade. Click PVC heeft als voordeel dat deze vaak zonder egaliseren geplaatst kan worden en ook niet verlijmd hoeft te worden. Dit laatste is vooral prettig wanneer deze moet worden verwijderd. Bovendien is de click variant in sommige gevallen zelf te plaatsen, al raden wij altijd onze montageservice aan. Kortom dryback heeft met betrekking tot levensduur en gebruik een licht voordeel, maar beide varianten zijn ijzersterk en je zult nog heel lang kunnen genieten van je nieuwe vloer.

Welke ondervloer bij PVC?

Soms zit de ondervloer al verwerkt in de click PVC en heb je geen extra ondervloer nodig, maar over het algemeen dient er een ondervloer geplaatst te worden onder een click PVC. De juiste ondervloer bij je vloer kiezen is heel belangrijk . De ondervloer bepaald namelijk voor een groot deel de levensduur van jouw nieuwe vloer. Verder heeft elke ondervloer zijn eigen specifieke eigenschappen. Zo kun je kiezen voor een ondervloer die geluid dempt naar je onderburen, maar ook kun je het contactgeluid in de ruimte met de juiste ondervloer aanpakken. Belangrijk is ook of de ondervloer vochtwerend is en wat de isolatiewaarde is. Dit laatste kan weer belangrijk zijn i.c.m. vloerverwarming. Veelal zijn jouw wensen en de basisvloer leidend in de keuze, maar laat je gerust verder informeren in de winkel 

Plinten en afwerking

Een nieuwe vloer is natuurlijk niet compleet zonder een mooie randafwerking. Bij ons kun je terecht voor een ruime keuze aan plinten, profielen en strips. Wil je een plint in de kleur van de vloer, een stijlvolle witte of toch een overschilderbare opstaande plint, alles kan. Ook voor plakplinten ben je bij ons op het juiste adres, deze leveren wij bijpassend bij jouw vloer. Verder zijn er talloze mogelijkheden om andere randen af te werken zoals rondom matten en convectorputten. Laat je adviseren in onze winkel.

Duurzaam

Er wordt vooruitgang geboekt om het productieproces van PVC te verduurzamen, maar volledig te recyclen is PVC helaas nog niet. Wel zijn onze fabrikanten druk bezig om ook in deze productgroep duurzame alternatieven beschikbaar te maken voor in de toekomst. Voor PVC hebben wij op dit moment geen volledig duurzaam alternatief beschikbaar, maar zelfs als je in onze collectie een keuze maakt voor een minder duurzaam product, dan kun je nog altijd zeker zijn dat wij bij Woondesign 43 blijven zoeken naar meer duurzame manieren van werken. Op deze manier vind je jouw prachtige nieuwe vloer- en/of raambekleding en dragen we samen bij aan een eerlijkere en betere toekomst.

Garantie

Een mooie nieuwe vloer, prachtige nieuwe raamdecoratie of nieuwe gordijnen is leuk, maar hoe ben je er nu zeker van dat je er ook jarenlang van kunt genieten? 

Op alle producten van Woondesign 43 ontvangt je altijd garantie bij jouw aankoop. Elk product heeft zijn eigen garantietermijn en voorwaarden, deze vind je in de winkel of je kunt deze bij ons opvragen. Heb je gebruik gemaakt van onze montageservice, dan ontvang je ook hier garantie over. Mocht je nog verdere vragen hebben neem dan contact met ons op via deze link.

Alternatieve opties

Garantie

Altijd ruime garantie op elk product of dienst

Meethulp

Hulp nodig ?
Neem contact op

Gratis online advies

Maak een vrijblijvende
afspraak

Advies aan huis

Wij komen gratis
bij je langs

Showroom

Kom een kijkje nemen
in de showroom

Montage

Laten plaatsen?
Wij regelen alles