Tapijt

Tapijt

Warm en comfortabel

Tapijt kopen? Tapijt is warm en comfortabel aan je voeten. Het zorgt voor een knusse uitstraling. Je kunt kiezen uit vele kleuren en soorten.

De tapijtstructuren variëren van hoogpolig (moquette, velours, frisé en shag) tot laagpolig (bouclé). Iedere structuur heeft zijn voor- en nadelen.

Tapijt is schokabsorberend en kan in bijna elke ruimte geplaatst worden. Deze vloer is redelijk makkelijk in onderhoud, maar gevoeliger voor vlekken.

Tapijt komt het best tot zijn recht op slaapkamers, overlopen en trappen.

Door de isolerende en geluiddempende werking is tapijt ideaal voor appartementen en flats en als trapbekleding.

Daarnaast is er een ruime keuze in tapijt dat geschikt is voor de werkvloer. Ook worden steeds meer tapijten op een duurzamere manier geproduceerd.

  • Zacht, warm en sfeervol
  • Duurzaam en reinigbaar
  • Speelvriendelijk
  • Stil en geluiddempend
  • Isolerend
  • Verschillende structuren: van laagpolig tot extra hoogpolig
  • Geschikt als trapbekleding, traplopers en trapstoffering
  • Luchtzuiverend en allergievriendelijk
  • Vele kleuren
  • Ook mogelijk: tapijttegels

Professionele meet- en legservice WoonDesign 43

Wij meten je tapijt in en zorgen dat deze vakkundig gelegd en afgewerkt wordt met de juiste ondervloer en plinten.

Waarom kiezen voor tapijt?

Tapijt brengt zachtheid en comfort in een wereld die gedomineerd wordt door harde, strakke vloeren. Heerlijk om ’s morgens op een behaaglijk tapijt te stappen en op blote voeten op de zachte garen te lopen. Tapijt is ook ideaal als speelvloer voor de kinderen.

Deze vloerbedekking is isolerend en doorgaans goedkoper dan harde vloeren. Tapijt kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit, doordat stofdeeltjes uit de lucht worden gehaald en vast komen zitten in de garens. Bovenal zorgt tapijt voor een knusse en chique uitstraling.

Het is niet voor niks dat hotels vaak tapijt op de vloer hebben liggen. Wil je praktisch en slijtvast tapijt op zolder of in je kantoor? Kies dan voor tapijttegels.

Duurzaam tapijt

WoonDesign 43 heeft een breed assortiment duurzame tapijten en tapijttegels. Hierbij kun je denken aan tapijten waarvan de garen gemaakt zijn van mais of petflessen. Sommige garens bestaan voor 37% uit zetmeel, waarvoor 30% minder energie nodig is in het productieproces.

Daarnaast worden vele andere soorten tapijt in onze collectie milieuvriendelijk gemaakt. WoonDesign 43 heeft voor bijna elke productgroep een duurzaam alternatief.

Zo dragen we samen bij aan eerlijkere producten, ecologischer wonen en een betere toekomst.

Waarom kiezen voor tapijt?

In een wereld die gedomineerd wordt door harde, strakke vloeren is tapijt een behaaglijk en luxe alternatief. Tapijt is comfortabel en geluiddempend. Niets is fijner dan op een heerlijk warm tapijt stappen als je uit bed komt. Tapijt is isolerend en doorgaans goedkoper dan harde vloeren. Tapijt kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit, doordat stofdeeltjes uit de lucht worden gehaald en vast komen zitten in de garens. Op decoratief vlak zijn de mogelijkheden met tapijt eigenlijk eindeloos. Er zijn veel variaties in poolhoogte, soorten garens en natuurlijk kleuren. In onze collectie is er een ruime keuze in duurzame tapijten. Kom snel naar de showroom en laat je verbazen over de vele mogelijkheden van tapijt.

Tapijt als eyecatcher op de trap

Door de eindeloos vele kleuren en designs kun je met tapijt jouw trap een hele nieuwe look geven. Naast dat jouw trap er mooi uit ziet, is hij ook nog eens stil, veilig en slijtvast. Zelfs op een veel gebruikte, druk belopen trap, gaan kwalitatief goede tapijtsoorten jarenlang mee. Tapijt is de meest geluiddempende soort trapbekleding, i.c.m. met een rubber ondertapijt is hij helemaal stil. Er komen steeds meer variaties en mogelijkheden als het gaat om het bekleden van een trap. Maar door zijn unieke eigenschappen en het vaak gunstige prijskaartje, blijft tapijt als trapbekleding een absolute topper.

De unieke eigenschappen van tapijttegels

Tapijttegels zijn ideaal voor zwaar gebruik zoals kantoorruimtes. Alle tegels zijn altijd voorzien van een bitumen rug en hebben goede eigenschappen op het gebied van geluiddemping en isolatie. Vele soorten zijn geschikt voor het gebruik van  zwenkwielen en vloerverwarming. Tapijttegels zijn makkelijk te installeren op een vlakke onbeschadigde basisvloer. Tapijttegels zijn ideaal voor het leggen van patronen, waardoor je een unieke uitstraling en sfeer creëert in elke ruimte. Zonder moeite  ontstaan er aparte areas of een looprouting in een open ruimtes. Ontdek alle mogelijkheden in de showroom.

Duurzaam

Op het gebied van tapijt en tapijttegels hebben wij een breed assortiment aan duurzame vloeren. Zoals tapijten waarvan de garen gemaakt zijn van mais of petflessen. Er bestaan garens die voor 37% uit zetmeel bestaan en waarbij 30% minder energie nodig is om te produceren. Ook veel andere soorten tapijt in onze collectie worden door middel van milieuvriendelijke productieprocessen gemaakt. Bij Woondesign 43 hebben wij in bijna elke productgroep en voor bijna elk product een duurzaam alternatief beschikbaar. Zelfs als je in onze collectie een keuze maakt voor een minder duurzaam product, dan kun je nog altijd zeker zijn dat wij bij Woondesign 43 blijven zoeken naar meer duurzame manieren van werken. Op deze manier vind je jouw prachtige nieuwe vloer- en/of raambekleding en dragen we samen bij aan een eerlijkere en betere toekomst.

Garantie

Een mooie nieuwe vloer, prachtige nieuwe raamdecoratie of nieuwe gordijnen is leuk, maar hoe ben je er nu zeker van dat je er ook jarenlang van kunt genieten? 

Op alle producten van Woondesign 43 ontvangt je altijd garantie bij jouw aankoop. Elk product heeft zijn eigen garantietermijn en voorwaarden, deze vind je in de winkel of je kunt deze bij ons opvragen. Heb je gebruik gemaakt van onze montageservice, dan ontvang je ook hier garantie over. Mocht je nog verdere vragen hebben neem dan contact met ons op via deze link.

Alternatieve opties

Garantie

Altijd ruime garantie op elk product of dienst

Meethulp

Hulp nodig ?
Neem contact op

Gratis online advies

Maak een vrijblijvende
afspraak

Advies aan huis

Wij komen gratis
bij je langs

Showroom

Kom een kijkje nemen
in de showroom

Montage

Laten plaatsen?
Wij regelen alles